Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jubileuszowy pudding ryżowy z borówkowo - malinowym kompotem

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 100 gram
cukier 40 gram
mleko 2% 700 ml
gałki muszkatołowa szczypta
Liść laurowy suszony Prymat 1

Przepis i sposób przygotowania na: jubileuszowy pudding ryżowy z borówkowo - malinowym kompotem

Rozgrzej piekarnik do 130C. Do wysmarowanego masłem naczynia żaroodpornego wrzuc ryż oraz cukier. Dodaj mleko i wymieszaj. Posyp szczypta gałki muszkatołowej oraz położ na wierzch liść laurowy. Trzymaj w piekarniku ok. 2 godz.

Przepis na angielski kompot w mojej księdze.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 22.12.2012 16:03
super
Anio?eczek 06.06.2012 08:09
ale smaczne !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak