Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zielony barszcz podany z fetą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak mrożony 1 szt
czosnek 2 ząbki
masło 1 łyzka
śmietanka 1/2 opakowania
kostka rosołowa 2 szt
pieprz
ser feta
ziemniaki 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zielony barszcz podany z fetą

Na patelni rozgrzewamy masełko i dajemy na nie wyciśnięty czosnek ,mieszamy . Dodajemy szpinak ja użyłam mrożonego. Podsmażamy. W garnku zagotowujemy wodę i rozpuszczamy w niej kostki rosołowe.Gotujemy .Ziemniaki obieramy i kroimy w kosteczkę ,gotujemy w bulionie do miękkości. Nabieramy troszkę bulionu i przelewamy na patelnie z szpinakiem mieszamy i wlewamy wszystko do garnka z gotującymi się ziemniakami . Zagotowujemy i wszystko miksujemy blenderem . Doprawiamy sola i pieprzem do smaku . Zaciągamy lekko śmietaną . Podajemy z pokruszonym serem feta

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 06.06.2012 08:17
ciekawe
Andysz 06.06.2012 06:46
ekstra
iwa643 06.06.2012 06:33
polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak