Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki drobiowe z avaerm i fetą

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

podzudzia kurczaka 4 sztuka
ajvar 1 sztuka
feta 1/2 kostki
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
jajko 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki drobiowe z avaerm i fetą

Kroki postępowania

1
Podudzia filetujemy rozbijamy lekko tłuczkiem na płasko, solimy i pieprzymy z obu stron. Smarujemy ajvarem, układamy po 3 kostki fety.
Krok 1 - Roladki drobiowe z avaerm i fetą foto
2
Zwijamy w roladkę, panierujemy w jajku i bułce tartej.
Krok 2 - Roladki drobiowe z avaerm i fetą foto
3
Smażymy na złoto. Najlepiej najpierw pod przykryciem.
Krok 3 - Roladki drobiowe z avaerm i fetą foto
4
Wspaniały dodatek do pieczonych ziemniaczków.
Krok 4 - Roladki drobiowe z avaerm i fetą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewelina/bunia 27.07.2012 12:05
chetnie wypróbuję
sylwia / sytofala 06.06.2012 13:10
smakowite :)
EWI 06.06.2012 08:01
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak