Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka z kurczaka w sosie musztardowo-miodowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka z kurczaka 12 szt
miód 1/4 szkl
ocet winny 2 łyżki
sól, pieprz
zioła 1 łyżeczka
musztarda dijon 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Udka z kurczaka w sosie musztardowo-miodowym

Rozgrzać piekarnik do 180C.
Blachę posmarować olejem i ułożyć na niej udka z kurczaka.
W małej miseczce wymieszać resztę składników, z których powstanie sos.
Polową sosu posmarować udka i włożyć je do piekarnika.
Po 20 minutach udka wyjąc z piekarnika i posmarować je pozostałą polową sosu, po czym włożyć je z powrotem na kolejne 20-25 minut, albo aż udka się upieczą.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aginaa 30.09.2010 10:48
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak