Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa jarzynowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

młoda marchewka 100 gram
pieczarki 100 gram
fasolka szparagowa 100 gram
zielony groszek 50 gram
cebulka 1 szt
masło 1 łyżka
kalarepka szt
makaron nitki 50 gram
oliwa 1 łyżka
przyprawa do zup 1 łyżka
natka pietruszki do smaku
sałata 4 liście

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa jarzynowa

Pieczarki umyć,pokroić i udusić na maśle.Dodac posiekana cebulkę i dusić około 5 min.Warzywa oczyścic i pokroić.Dz 1,5 l wrzącej wody wrzucić warzywa i pieczarki.Gotowac do miękkości.Dodac przyprawę do zup.Osobno ugotować makaron w wodzie z oliwą.Ułożyć makaron na talerzach,zalac zupą.Całośc posypać posiekaną pietruszka i pokrojoną w makaronik sałatą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 28.02.2014 18:09
smaczna zupa
Agata
Agata 24.10.2013 19:21
pyszne są zupy jarzynowe
Seba 11.07.2013 11:51
smaczna zupka
Ela15 08.04.2013 19:53
bardzo lubię
Wacław 29.03.2013 10:19
zapowiada sie pysznie !
Iwusia 04.02.2013 22:45
smaczna zupka
Wafelek2601 21.08.2012 14:51
Pyszna
mirosława4 29.06.2012 22:33
super
RenataZ-et 14.06.2012 16:21
świetna
Dorota59 06.06.2012 11:47
wypróbuję

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak