Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa mięsna z pieczarkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina bez kości 0,5 kg
pieczarki 300 gram
cukier 1 łyżeczka
masło 50 gram
papryka do smaku
sól do smaku
cebula 1 szt
czosnek 2 ząbki
mąka kukurydziana 1 łyżka
przyprawa do zup 1 łyżka
ryż 4-5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa mięsna z pieczarkami

Mięso pokroić w cienkie plasterki,polać przyprawą do zup wymieszaną z cukrem,papryką i czosnkiem roztarym z solą,zostawić w przykrytym naczyniu na około 1 godz.Umyte i pokrojone pieczarki smażyć na maśle z drobno pokrojoną cebulą.Dodac wodę i dusić do miękkości.Mięso zalać litrem gorącej wody,zagotować,dodac grzyby i gotowac na wolnym ogniu pod przykryciem do miękkości.Zaprawić zupę mąką dokładnie rozmieszaną z woda zagotowac.Do zupy podac osobno ryż.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata23 02.03.2014 09:32
pyszny obiadek
IKrakowianka 10.01.2014 11:27
musi być super
Wafelek2601 15.10.2013 09:42
Smakowita zupka i bardzo pożywna
Ada-Gaba 25.03.2013 07:01
przepyszna zupka
Iwusia 30.01.2013 22:49
fajna zupka
romanrafal
romanrafal 12.10.2012 14:49
smaczna zupka
Dorota59 25.09.2012 08:31
jedna z moich ulubionych zup
artur7 27.08.2012 08:36
lubię grzybki
Bożena13 09.08.2012 22:06
uwielbiam pieczarki;)
RenataZ-et 23.07.2012 21:35
bardzo fajna zupka
mirosława4 28.06.2012 21:10
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak