Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto capuccinowe

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Na ciasto:
jajko 4 sztuki
mąka 3/4 szklanki
cukier 1/2 szklanki
woda 2 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
budyń śmietankowy 2 opakowania
mleko 2,5 szklanki
cukier 4 łyżki
masło 35 dag
pozostałe składniki:
dżem
poncz 1/2 szklanki
śmietana kremówka 2 opakowania
cukier waniliowy
Żelatyna wieprzowa Prymat 4 łyżeczki
capuccino 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto capuccinowe

Wybić jajka, oddzielić białka od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę. Dodać cukier, żółtka i wodę. Wmieszać mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia. Wyłożyć ciasto na przygotowaną blaszkę i piec ok. 30 minut. Ciasto wystudzić i lekko nasączyć ponczem. Posmarować dżemem. Dwa budynie ugotować na mleku z dodatkiem cukru, wystudzić. Zmiksować z masłem i kawą capuccino. Wyłożyć na ciasto z dżemem. Śmietanę ubić z cukrem waniliowym i rozpuszczoną w niewielkiej ilości wody żelatyną. Wyłożyć na krem, ciasto dowolnie udekorować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 07.06.2012 10:01
extra pomysł
jolanta19 06.06.2012 16:55
super wyglada
misia53 05.06.2012 23:41
apetyczne wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak