Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z kapusty włoskiej i mięsa mielonego

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta włoska 15 liści
mięso mielone 30 dag
jaja 2 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
kapary 2 łyżki
bulion 2 szklanki
cebula 1 sztuka
natka pietruszki 1 pęczek
śmietana 3 łyż,ki
olej
mąka 1 1/2 łyżka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z kapusty włoskiej i mięsa mielonego

Liście kapusty obgotowujemy 2-3 minuty w osolonym wrzątku. Układamy po 3 jeden na drugim. Mięso, posiekaną cebulkę, jajka, kaparym, posiekaną natkę pietruszki oraz przyprawy dokłądnie mieszamy. Masę mięsną nakłądamy na liście kapusty i rolujemy. Związujemy nicią kuchenną i obsmażamy. Dolewamy bulion i dusimy pod przykryciem. Powstały sos zaprawiamy mąką wymieszaną ze śmietaną. Doprawiamy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

artur7 24.08.2012 12:22
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak