Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki wołowe z chrzanem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 1/2 kg
włoszczyzna 1 pęczek
olej
bulion 2 szklanki
chrzan 4 łyżeczki
śmietana 3 łyżki
mąka 1 1/2 łyżka
pieprz
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki wołowe z chrzanem

Wołowinę podzielić na plastry. Nacieramy je przyprawami i smarujemy chrzanem. Włoszczyznę oczyszczamy, ścieramy na tarce o grubych oczkach. Połowę warzym ukłądamy równomiernie na plastrach mięsa, rokujemy i spinamy wykałaczkami. Obsmażamy na tłuszczu. Pozostałe warzywa dusuimy do miękkości, dodajemy roladki i podlewamy całość bulionem. Sos zaprawiamy mąką wymieszaną ze śmietana. Doprawiamy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof27 11.08.2012 21:39
git

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak