Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretka w jajku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bulion 1/4 litra
groszek 1 łyżka
papryka 1 kawałek
Żelatyna wieprzowa Prymat
jajko 5 duże

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka w jajku

Jajka ugotować na twardo, wystudzić, obrać, przekroić na połowy. 1,5 łyżeczki żelatyny rozpuścić w gotującym bulionie, odstawić do stężenia. Tężejącą ale jeszcze płynną żelatynę nalać w miejsce po wyjętych żółtkach. Wcześniej do jajek włożyć po dwa groszki, po kawałku żółtka i papryki. Odstawić do całkowitego stężenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caffee_tea 28.07.2012 20:07
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak