Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Włoskie piersi

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z kurczaka 0,5 kg
jaja 2 szt.
Bazylia suszona Prymat
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej
sól do smaku
ser żółty 10 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Włoskie piersi

1. Piersi pokroić w plastry (nie rozbijać!). Oprószyć solą, pieprzem i bazylią
2. W osobnych talerzykach przygotować starty ser żółty, rozmącone jaja i bułkę tartą.
3. Każdy plaster obtoczyć w startym serze, rozmąconych jajkach i bułce tartej.
4. smażyć w rozgrzanym na patelni oleju na złoty kolor

SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata23 24.06.2013 10:32
muszą być dobre
dorotka0000025 13.06.2013 15:20
wygladaja pysznie
Klausia 12.06.2013 18:33
nie wiedziałam, że się nazywają włoskie :)
rjustysia 10.06.2013 21:03
Zapowiada się bardzo smacznie :)
agogo2 10.06.2013 12:33
smaczne i zdrowe
Bernadeta1 07.06.2013 14:59
bardzo smaczne
Katarzyna40 07.09.2012 18:56
pycha:)
adelajda 02.09.2012 21:11
aprtyczne
Adamorek 31.08.2012 22:46
smakowite piersi
Fiffi 15.06.2012 21:25
super
Piotr-21 05.06.2012 22:11
dobre
Rafał10 05.06.2012 21:50
Osobiście uwielbiam piersi z serkiem :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak