Miodowe pikantne udka z kurczaka

Miodowe pikantne udka z kurczaka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • udek z kurczaka,

    1 kg
  • soku z cytryny

    2 łyżki
  • miodu

    2 łyżki
  • przyprawa do kurczaka - pikantna

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Miód wymieszaj z sokiem z cytryny, solą, pieprzem i kilkoma kroplami sosu tabasco. Udka opłucz pod bieżącą wodą, obtocz je w marynacie i oprósz przyprawą do kurczaka. Wstaw do lodówki na 2 godz. Smaż na grillu przez ok. 30 min często obracając.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

aginaa

30.09.2010 10:48
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat