Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gryczana z pieczarkami i włoszczyzną

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza gryczana 2 woreczki
włoszczyzna mrożona krojona
pieczarki 50 dkg
cebula 2
masło do smażenia łyżka
pieprz do smaku
sól do smaku
ser gouda 2 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Gryczana z pieczarkami i włoszczyzną

Kaszę ugotować. Pokrojone w plasterki pieczarki podsmażyć na maśle. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić, dodać włoszczyznę i dusić do miękkości. Wszystkie składniki wymieszać, doprawić i wyłożyć do naczynia żaroodpornego. Wstawić do piekarnika na 10-15 min na 180 stopni.
Taka kasza jest świetnia z sałatką, surówką ale również z mięsem.
Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Papryczka 11.02.2013 11:46
super danie
Bernadeta1 20.10.2012 00:49
tak kaszy gryczanej nie robiłam muszę wypróbować
Marta1986 06.07.2012 14:22
pycha
Adamorek 25.06.2012 20:56
fajna zdrowa kaszka
Magda60 17.06.2012 22:49
super
Magda60 17.06.2012 22:49
super
Andysz 10.06.2012 08:36
pyszności;)
Amellia 07.06.2012 20:24
mniam
pierniczkowo 06.06.2012 10:22
ciekawy pomysł:)
Betka 06.06.2012 06:38
fajne danie;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak