Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie z jajkiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

płaty śledziowe 3 sztuki
jajko 3 sztuki
ugotowana marchew 1 sztuka
sól do smaku
pieprz do smaku
majonez wg uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie z jajkiem

Śledzie jeśli słone wymoczyć we wodzie. Jajka ugotować na twardo, wystudzić, obrać i ściąć końce aż do żółtka. Oprószyć solą i pieprzem. Na każdy płat śledziowy położyć łyżeczkę majonezu i przygotowane jajka. Zwinąć w roladkę, można spiąć wykałaczką. Ułożyć na talerzu, dowolnie udekorować np. marchewką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał10 05.06.2012 22:03
SUPER WYGLĄDAJĄ :)
matriasik 05.06.2012 20:33
Fajnie się prezentują

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak