Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czerwone jabłuszko

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5 szt
cukier puder 15 dag
mąka 15 dag
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Czerwone jabłuszko

Biszkopt:
Z białek ubijamy pianę na sztywno. Dodajemy cukier i żółtka a następnie mąkę i proszek do pieczenia. Ciasto wylewamy na blachę i pieczemy ok 30 min w tem 200 stopni.

Czerwona masa:
3 galaretki truskawkowe
3 jabłka

Gotujemy ok 1,4 litra wody i rozpuszczamy w nich galaretkę. Ostawiamy do lekkiego stężenia. Jabłka obieramy i trzemy na tarce z dużymi oczkami. Następnie dodajemy do tężejącej galaretki.

Krem:
Krem karpatka robimy według przepisu podanego na opakowaniu.

Na upieczony biszkopt wykładamy trochę masy karpatkowej, na to masę z jabłkiem i na wierzch resztę masy karpatkowej. Wierzch posypujemy startą czekoladą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aisza1 21.01.2013 11:37
mniam
Milena87 20.01.2013 19:37
ciekawe i na pewno smaczne
eli82 04.07.2012 22:09
fajne
smakoszek 02.07.2012 20:07
ale pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak