Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa buraczana z rzodkiewką

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki ćwikłowe 3 szt
kapusta 0,5 szt
rzodkiewka 1 peczek
śmietana 12% 0,5 szkl
bulion 2 l
sól
pieprz
przyprawa uniwersalna
koper garść

Przepis i sposób przygotowania na: zupa buraczana z rzodkiewką

kapustę obrac i pokroić w paseczki dodac do zagotowanego bulionu ok 1,2 szkl następnei obrać buraczki i pokroić w kostkę dodac do kapusty i dusić wszystko ok 20 min po tym czasie wlac pozostała wodę i gotowac do miekkosci doprawić do smaku. Rzodkiew pokroić w kostke i wymieszać ze śmietaną dodać do zupy i wszystko razem wymieszać z psoiekanym koprem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cooleczka 01.07.2012 23:02
z chęcią spróbuję :)
Rafał10 05.06.2012 22:07
MUSZĘ W KOŃCU WYPRÓBOWAĆ Z TĄ RZODKIEWKĄ :) SŁYSZAŁAM ŻE BARDZO DOBRA JEST ...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak