Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kompot gruszkowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 50 dag
woda 1 litr
kawałek skórki z cytryny
gruszki 2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Kompot gruszkowy

Gruszki umyć, pokroić w ćwiartki, usunąć gniazda nasienne. Obgotować w małej ilości wrzątku (ok 5min). Owoce przełożyć do słoików. Zagotować wodę z cukrem i skórką z cytryny. Gorącym syropem (skórkę z cytryny odrzucić) zalać gruszki. Słoiki zamknąć, pasteryzować 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak