Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Blok czelokadowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

margaryna 1 kostka
woda 1/2 szkl
cukier puder 2 szkl
kakao 5 łyżek
mleko w proszku 1 opakowanie
krakersy 1 opakowanie
wiórki kokosowe 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Blok czelokadowy

Rozpuszczamy margarynę a następnie dodajemy cukier i ucieramy na jednolitą masę. Dodajemy do masy wodę i kakao i mieszamy. Krakersy rozdrabniamy na malutkie kawałeczki i dodajemy do masy. Na koniec dodajemy wiórki kokosowe i mieszamy. Całość wykładamy do keksówki i schładzamy w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aisza1 16.01.2013 09:19
smaczne
gottrina 05.06.2012 20:38
takie słodkości są bardzo kaloryczne :)
patusia 05.06.2012 20:22
Uwielbiam takie słodkości

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak