Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa gulaszowa z pieczarkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bulion 1,5 l
mięso gulaszowe 0,5 l
ziemniaki 4
cebula 1
czosnek 1 ząbek
pieczarki 30 dag
Papryka słodka mielona Prymat 2 łyżeczki
Papryka ostra mielona Prymat 0,5 łyżeczki
ziele angielskie 2
Liść laurowy suszony Prymat 2
przecier pomidorowy 2 łyżki
sól
pieprz
majeranek
olej
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa gulaszowa z pieczarkami

Na patelni rozgrzać olej, po czym podsmażyć na nim mięso. Przełożyć je do garnka, a na pozostałym oleju zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę. Do cebuli dodać przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku. Podsmażyć chwilę, dodać do mięsa. Całość doprawić mieloną paprykę i chwilę poddusić. Dolać bulion, dodać ziele angielskie i liść laurowy. Gotować do czasu, aż mięso będzie miękkie (ok. godziny). Dodać pokrojoną marchew, ziemniaki i pokrojone w plasterki pieczarki. Gotować ok. 25 minut. Na koniec dodać przecier pomidorowy, doprawić solą, pieprzem, majerankiem. Posypać natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna169Hosz 06.06.2012 10:05
Podoba mi się ten przepis.
Rafał10 05.06.2012 22:11
WYGLĄDA BARDZO SMACZNIE :) PEWNIE SMAKUJE JESZCZE LEPIEJ :)
motylwe 05.06.2012 20:35
pyszna zupka...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak