Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa kalafiorowo-brokułowa z ryżem.

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryż 0,5 szklanki
bulion drobiowy 1,5 litra
sól dp smaku
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
brokuły 6 sztuk
kalafior 6 różyczki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa kalafiorowo-brokułowa z ryżem.

Bulion zagotować (lub zrobić wcześniej wywar mięsny). Do gotującego się bulionu dodać w moim przypadku mrożone różyczki kalafiora oraz mrożone różyczki brokuła (ilość uzależniona od upodobań). Doprowadzić ponownie do wrzenia następnie wsypać ryż. Gotować wszystko razem do miękkości ryżu brokuły rozgotują się całkowicie pozostawiając smak, kolor i zielone kropeczki w zupie, kalafior także prawie całkowicie się rozgotuje. Doprawić do smaku kucharkiem, solą i pieprzem.
Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak