Piersi z kurczaka w plastrze szynki

Piersi z kurczaka w plastrze szynki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • piersi z kurczaka po 125 g

    4
  • białego pieprzu

    0,5 łyżeczki
  • szałwii

    1/4 łyżeczki
  • cienkie plasterki szynki (po 20 g)

    4
  • masła do smażenia

    4 łyżki
  • sherry

    1/8 l
  • kwaśnej śmietany

    200 g
  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Posypać mięso solą i pieprzem, natrzeć roztartą szałwią, zawinąć w plasterek szynki i spiąć patyczkami lub igłą. Rozgrzać masło na patelni w średniej temperaturze. Położyć steki na roztopionym maśle, podczas smażenia często obracać. Gotowe steki przełożyć na ogrzany półmisek, przykryć. Zmieszać wytopiony sos, sherry i kwaśną śmietanę. Doprawić do smaku i przelać do sosjerki.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat