Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

nadziewana kalarepa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kalarepa
cebula
mięso mielone
sok pomidorowy

Przepis i sposób przygotowania na: nadziewana kalarepa

1. Scinamy kapelusik kalarepy.
2.wydrążamy środek-zachowujemy go.
3.na olejupodsmażamy drobno pokrojoną cebulę.
4.Dodajemy mięso mielone wymieszane z wydrążona masą z kalarepki-przesmażamy z cebulą przez około 5-7 minut podlewając sokiem pomidorowym i przyprawiamy.
5.wcześniej posolone kalarepy faszerujemy wydrążona masa i dokładamy troche sosu pomidorowego.
6.kalarepki przykrywamy odciętą wcześniej górą i dusimy w garnku z wywarem warzywnym lub mięsnym przez 20-30 minut
GOTOWE SMACZNEGO!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SYLKA 10.06.2012 20:19
napewno smakowita kalarepka
Andzia1977
Andzia1977 05.06.2012 17:36
pewnie pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak