Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica penne

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron penne 10-15 dag
kiełbasa 10-15 dag
jajko 4 sztuki
cebula 1,5 sztuki
sól
pieprz
majeranek
pomidor
woda 2 łyżki
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica penne

Ugotowany makaron pokrój na mniejsze kawałki, kiełbasę i 1 cebulę pokrój w kostkę. Kiełbasę podsmaż na tłuszczu, dodaj cebulę i chwilę smaż razem. Jajka roztrzep w kubku, dodaj do nich wodę, sól, pieprz i majeranek. Do kiełbasy wrzuć pokrojony makaron, smaż chwilę razem, aby makaron się podgrzał, po tym czasie wlej na patelnię jajka i smaż aż się zetną. Pomidora pokrój na pół plasterki, posól, popieprz i posyp pozostałą cebulką pokrojoną w kostkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 11.01.2014 23:51
dosyć ciekawa
parysek10 05.06.2012 16:20
warte wypróbowania

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak