Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

dip z bakłażana

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory 2 szt
majonez 4 łyżki
cebula 1 szt
sok z cytryny 2 łyżki
cukier
sól
pieprz
bakłażan
natka pietruszki 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: dip z bakłażana

Umyte bakłażany nakłuć widelcem i wstawić do nagrzanego piekarnika (180°) na ok. godzinę. Gdy będą miękkie wyjąć, ostudzić, przekroić i wybrać miąższ. Wyłożyć na sitko aby pozbyć sie nadmiaru płynu. Pomidory sparzyć, obrać ze skorki i pokroić. Zmiksować posiekana cebule z pomidorami i bakłażanami. Dodać majonez oraz stopniowo sok z cytryny i natkę pietruszki. Wymieszać i przyprawić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 15.01.2014 18:25
Mnie by bardzo smakował.....
Dorian 08.12.2013 13:15
pyszny dip
mirosława4 17.07.2013 12:23
ciekawy przepis :)
Seba 31.01.2013 19:33
bardzo fajny
Wafelek2601 27.11.2012 11:17
Bardzo dobry
berys18 07.11.2012 08:53
fajny pomysł
Kekerboom 01.08.2012 12:46
super
Kekerboom 01.08.2012 12:46
super
Anna152 30.06.2012 08:16
zanakomity
Norgiusz 20.06.2012 14:05
ciekawy
Aneta41 17.06.2012 20:07
bardzo lubie
Pani Domu 15.06.2012 12:20
super pomysł
Grazyna0211 10.06.2012 17:33
świetny pomysł
fictor123 09.06.2012 19:10
fajny
bgs1984 05.06.2012 21:53
mniam
marzenciak1985 05.06.2012 21:39
mniam
parysek10 05.06.2012 16:21
musi smakować wybornie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak