Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duszone pieczarki z indykiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 60 dkg
cebula
filet z indyka 40 dkg
oliwa 5 łyżek
Kucharek przyprawa do potraw
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Duszone pieczarki z indykiem

Pieczarki obieramy i kroimy na cienkie plasterki. Obraną cebulkę kroimy w kostkę. Do rondelka dajemy pieczarki razem z cebulką, 1 łyżką oliwy, 1 łyżką wody i dusimy pod przykryciem ok. 15 min. Pod koniec duszenia doprawiamy do smaku i odkrywamy rondelek, aby woda wyparowała. Umytego i osuszonego indyka kroimy w grubszą kostkę. Na rozgrzany olej dajemy pokrojone mięso i pieczemy ok. 15 min. doprawiamy do smaku i łączymy z uduszonymi pieczarkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 27.01.2014 14:44
super pomysł na smaczne danie
Rybciia 26.08.2013 10:09
lubię takie jedzonko :-)
olkaaa 05.05.2013 09:31
brzmi ciekawie
kuklik 07.01.2013 20:46
super danie
ben-ka 16.12.2012 10:42
smaczne jedzonko.
Megi 23.08.2012 06:05
pycha
IKrakowianka 06.07.2012 20:35
świetne
Łukasz15 03.07.2012 09:43
Super
RenataZ-et 21.06.2012 18:58
pycha :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak