Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka z wątróbką

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 4 sztuki
wątróbka drobiowa 2 sztuki
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia
mąka do obtoczenia
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat wg uznania
majonez 4 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka z wątróbką

Kroki postępowania

1
Jajka ugotować na twardo, przestudzić, obrać ze skorupek.
Krok 1 - Jajka z wątróbką foto
2
Wątróbki oczyścić, obtoczyć w mące, oprószyć solą, posypać przyprawą do kurczaka, usmażyć na oleju na rumiano z obu stron, przestudzić.
Krok 2 - Jajka z wątróbką foto
3
Jajka przekroić na pół, delikatnie usunąć żółtka. Wątróbki pokroić na mniejsze kawałki. W miejsce żółtek włożyć po kawałku wątróbki.
Krok 3 - Jajka z wątróbką foto
4
Żółtka rozgnieść, dokładnie wymieszać z majonezem, doprawić do smaku solą i pieprzem. Masę z żółtkami przełożyć do szprycy i wycisnąć na wątróbkę.
Krok 4 - Jajka z wątróbką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 16.02.2014 14:39
ciekawy pomysł
Sroczka 10.01.2013 22:03
Tak jeszcze jajek nie podawałam. Ciekawy pomysł.
cooleczka 01.08.2012 20:40
muszę spróbować
Andysz 14.07.2012 23:14
mniAM
Weronika_eM 18.06.2012 22:12
Pycha!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak