Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pekinka z rzodkiewką

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1/2 szt
rzodkiewki 3
cebula czerwona
pomidor
jogurt naturalny 3 łyżki
sól
pieprz
oliwa 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Pekinka z rzodkiewką

Oczyszczoną kapustę drobno szatkujemy. Delikatnie solimy i odstawiamy. Obraną cebulkę kroimy. Do pokrojonej cebulki dajemy oliwę z przyprawami i mieszamy. Umytą rzodkiewkę kroimy w pół kółka. Pomidora na mniejsze cząsteczki. Wszystkie składniki łączymy ze sobą, dokładnie mieszamy, dodajemy jogurt i ewentualnie doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Przed podaniem odstawiamy na chwilę, aby składniki dobrze się połączyły.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 19.02.2014 16:48
smaczna surówka
olkaaa 19.05.2013 14:04
też taką robię
Grazyna0211 26.04.2013 09:40
pyszna i chrupiąca surówka
smakoszek 04.10.2012 18:57
pyszna,taka lubię
IKrakowianka 06.07.2012 20:36
pyszna
Wafelek2601 26.06.2012 19:43
Bardzo lubię taką surówkę
RenataZ-et 21.06.2012 18:58
super połączenie
Agnieszka91 05.06.2012 11:43
pychotka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak