Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser z ryżem i gruszkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż 1 torebka
jajko 1 sztuka
cukier waniliowy 32 gramy
jogurt naturalny 2 czubate łyżki
gruszki 2 średnie sztuki
masło 1 łyżka
cukier 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Deser z ryżem i gruszkami

Kroki postępowania

1
Ryż ugotować wg przepisu na opakowaniu, odcedzić, wysypać z torebki.
Krok 1 - Deser z ryżem i gruszkami foto
2
Jajko sparzyć, wbić do ciepłego ryżu. Dodać jogurt i cukier waniliowy.
Krok 2 - Deser z ryżem i gruszkami foto
3
Wszystko dokładnie wymieszać i mocno podgrzać (cały czas mieszając).
Krok 3 - Deser z ryżem i gruszkami foto
4
Gruszki obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić na małe kawałki. Gruszki przełożyć do garnka, dodać do nich cukier i masło.
Krok 4 - Deser z ryżem i gruszkami foto
5
Podgrzewać kilka minut, aż gruszki puszczą sok, a cukier i masło się roztopią (nie gotować).
Krok 5 - Deser z ryżem i gruszkami foto
6
Masę ryżową rozłożyć do pucharków.
Krok 6 - Deser z ryżem i gruszkami foto
7
Na ryż rozłożyć gruszki razem z sokiem. Podawać od razu.
Krok 7 - Deser z ryżem i gruszkami foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 04.12.2012 18:31
pyszności
Andysz 28.08.2012 20:55
mniammmm;)
pacpaw 23.07.2012 19:20
smakowity zestaw
IZABELA29 06.07.2012 17:43
wszystkie desery mile widziane

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak