Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotleciki z gotowanego fileta z kurczaka, marchewki i sera feta

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ser feta 270 g
oliwa
marchewka ugotowana 1 duża
jajko 2
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
przyprawa do potraw Kucharek
oregano

Przepis i sposób przygotowania na: Kotleciki z gotowanego fileta z kurczaka, marchewki i sera feta

Cebulę kroimy w drobną kostkę i smażymy. Filet z kurczaka (lub inne drobiowe mięso z rosołu, około ½ kg) rozdrabniamy w blenderze, przekładamy do miski. Marchewkę i ser feta kroimy w kostkę, razem z cebulką dodajemy do mięsa. Wbijamy jajko, dodajemy 2 łyżki bułki tartej, przyprawiamy i dokładnie mieszamy. Z powstałej masy formujemy kotleciki, obtaczamy w bułce tartej i smażymy z obu stron na złoty kolor na rozgrzanej oliwie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał10 12.06.2012 14:07
uwielbiam takie kotleciki! W Twoim wydaniu muszą być bardzo smaczne :)
Kamila/kami007 05.06.2012 21:52
mniam
anja3107 05.06.2012 11:47
ekstra wyglądają
Kekerboom 05.06.2012 11:41
pysznie wygladają.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak