Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z czerwoną fasolką i ziemniakami

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Farsz:
ziemniaki 10
przyprawa do potraw Kucharek
oregano
majeranek
oliwa
Ciasto:
mąka 2 1/3 szklanki
jajko 1
białko 2
oliwa 1 łyżka
sól do smaku
woda 1/3 (gorąca)
fasola czerwona z puszki 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z czerwoną fasolką i ziemniakami

FARSZ: Cebulę kroimy w kostkę i smażymy na oliwie. Ziemniaki obieramy, myjemy i gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Fasolkę przelewamy wodą i osączamy na sicie. Ugotowane ziemniaki ubijamy, dodajemy fasolkę i wszystko razem jeszcze raz ubijamy. Dodajemy usmażoną cebulkę, przyprawy i mieszamy.
CIASTO: Z podanych składników wyrabiamy ciasto. Dzielimy na kilka części, każdą wałkujemy, wykrawamy krążki, nakładamy porcję farszu i zlepiamy brzegi. Gotujemy w osolonej wodzie około 8 minut od wypłynięcia.
Podajemy polane roztopionym masełkiem. Doskonale smakują z sosem czosnkowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 09.09.2012 09:16
fajnie wyglądają
1j1o1l1a1 05.06.2012 19:40
ciekawe...nie robiłam nigdy z fasolką

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak