Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panna cotta z truskawkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śmietanka kremowa 250 ml
mleko 250 ml
cukier wanilinowy 1 opakowanie
cukier drobny 80 g
truskawki świeże 40 dag
kisiel truskawkowy 1 szt
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Panna cotta z truskawkami

Truskawki podzielić na dwie porcje. Jedną drobno posiekać a drugą zmiksować z łyżką cukru.

Śmietankę i mleko wymieszać z cukrem i aromatem a potem zagotować. W gorącym płynie rozpuścić żelatynę. Ostudzić masę i zalać nią posiekane truskawki.
Całość odstawić na ok 2 godziny do lodówki. Po zastygnięciu deser oddzielić od brzegów cienkim nożem, dno zanurzyć na jakieś 30 sekund w gorącej wodzie. Odwróć foremkę, ostrożnie wyłożyć panna cottę na talerzyki.
Przed podaniem polewać ją jeszcze sosem truskawkowym- ugotować kisiel razem ze zmiażdżonymi truskawkami- proporcje , jak na opakowaniu.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 07.08.2013 08:02
lubię ten deser
edi 10.04.2013 14:34
na pewno smaczniejsza niż z torebki:)
fictor123 22.10.2012 08:03
kocham ten deser:)
Rafał10 07.06.2012 11:54
uwielbiam panna cotte !! Ślicznie przyrządzona !! PYCHOTA!
daria2911 05.06.2012 10:17
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak