Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż z pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 2 woreczki
pieczarki 40 dkg
smalec 7 dkg
Kucharek przyprawa do potraw
pieprz
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż z pieczarkami

Ryż gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Pieczarki obieramy i kroimy na paseczki. Obraną cebulkę kroimy w piórka. Smalec rozgrzewamy na patelni i dajemy pokrojone pieczarki razem z cebulką. Dusimy pod przykryciem ok. 15 min. Doprawiamy do smaku przyprawą do potraw i pieprzem. Ryż dajemy do garnka, dajemy uduszone pieczarki z cebulką i dokładnie mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 01.09.2013 10:18
pożywne danie
olkaaa 08.06.2013 10:20
bardzo lubię
RenataZ-et 16.07.2012 12:17
lubię
IKrakowianka 12.07.2012 21:07
pyszne
Wafelek2601 08.07.2012 13:02
super obiadek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak