Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ptysie z ananasem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 100 gram
mąka 250 gram
jajko 4 szt.
budyń śmietankowy 1 szt.
mleko 1/2 l
cukier puder
masło 150 gram
ananas w puszce 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Ptysie z ananasem

szklankę wody zagotować z margaryną , do gotującego się roztworu dodać mąkę i mieszać do momentu aż ciasto zacznie odstawać od naczynia .Zostawić do wystudzenia. Do zimnego już ciasto wbijać kolejno jajka i miksować . formę wysmarować tłuszczem , w rękawice cukierniczą nabić ciasto i formować placuszki . Wstawić do piekarnika na 180 stopni i piec do uzyskania ładnego złocistego kolorku.
budyń zrobić według przepisu na opakowaniu. Zostawić do wystygnięcia ,zimny zaś miksować z masłem , jeśli jest mało słodki dodać cukru pudru .Połowę upieczonych ptysiowych placuszków smarować grubo kremem i nakładać ćwiartkę ananasa , przykryć czystym ptysiowym plackiem i posypać pudrem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota59 11.10.2012 18:30
super
Andysz 16.08.2012 23:40
pychota;)
krokodyl 08.06.2012 22:42
brawo !
ewka1978 05.06.2012 09:57
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak