Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z wołowiną i ogórkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczonej wołowiny 40 dag
cebule 3
ogórki kwaszone 4
pęczek koperku 1
główka sałaty masłowej lub karbowanej
Składniki na sos:
oliwy 6 łyżek
octu winnego lub soku z cytryny 2 łyżki
posiekanej natki pietruszki 2 łyżki
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z wołowiną i ogórkami

Liście sałaty umyć i porwać na kawałki. Ogórki i mięso pokroić w kostkę. Cebulę obrać, dwie drobno posiekać, a jedną pokroić w talarki. Koperek opłukać, strzepać nadmiar wody, posiekać. W salaterce wymieszać sałatę z ogórkami, cebulą, mięsem i koperkiem. Ocet winny wymieszać ze szczyptą soli i pieprzu, następnie, mieszając, dodawać po odrobinie oliwę. Sos wymieszać z drobno posiekaną natką. Sałatkę polać sosem tuż przed podaniem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rosik93 27.04.2012 00:18
mnim

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak