Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołębie duszone

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

gołębie 4 szt
pieczarki 200 gram
rosół 1/2 litra
cebula 4 szt
sól do smaku
masło ziołowe 80 gram
słonina do smaku
margaryna do smażenia
mąka ziemniaczana 2 łyżeczki
wino czerwone 1/4 litra

Przepis i sposób przygotowania na: Gołębie duszone

Gołębie umyć,osuszyć,natrzeć solą.Nadziać masłem ziołowym i owinąć plastrem słoniny.Na gorącej margarynie smażyć na złoty kolor.Dodać gorący rosół,pieczarki i cebulę.Dusić pod przykryciem aż do miękkości.Mąkę rozmieszać z zimną wodą,dodać do gołębi zagotować.Dolać wino i przyprawić na ostro.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 22.06.2013 21:12
smaczne danie
Ada-Gaba 12.05.2013 07:54
z gołąbków przygotowywałam obiadki dla dzieci
ONY_za_kare 06.04.2013 10:44
bardzo ciekawy przepis
Iwusia 24.09.2012 22:24
fajne
Bernadeta1 18.09.2012 13:38
rosołek z gołąbka to jadłam ale mięska nie,chyba musi być bardzo delikatne i smaczne
MagdaXXX 13.08.2012 15:36
mniam
Rafał10 01.07.2012 11:41
z gołębi tylko rosołek jadłam, ciekawe jak smakuje samo mięso ...
mirosława4 27.06.2012 21:13
pamiętam z dzieciństwa ale nigdy nie odważyłam się posmakować takiego mięska.
Dorota59 21.06.2012 10:03
brzmi ciekawie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak