Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

lazania z mięsem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

lazania platy 1 op.
sól i pieprz
mięso mielone 1/2 kg.
cebula
olej
koncentrat pomidorowy 1 słoik
ser żółty 10 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: lazania z mięsem

plastry lazanii ugotować al`dente w osolonym wrzątku,cebulę pokroić w kostkę na patelni rozgrzać olej zeszklić cebulę dodać mięso mielone przyprawić do smaku i obsmażyć w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym układać na dnie płaty ciasta posmarować koncentratem pomidorowym,położyć warstwę mięsa przykryć ciastem i powtarzać do wyczerpania się składników na koniec po wierzchu posypać startym żółtym serem wstawić do piekarnika i upiec w temp.200st.ok.20min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 28.08.2012 12:35
bardzo lubię taką jest pyszna
reniatka 12.07.2012 09:58
uwielbiam
janek64 03.07.2012 12:05
Coś dla mnie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak