Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki z pieczarkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 300 gram
masło 2 łyżki
olej 1 olej
rosół 1/4 litra
śmietana 1/4 ltra
sól do smaku
Srednia główka białej kapusty 1 szt
cebula 2 szt
margaryna 1 łyżka
mąka 1 łyżka
przecier pomidorowy 2 łyżki
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki z pieczarkami

Z margaryny i mąki przygotować zasmażkę.Rozprowadzić gorącym rosołem.Dodać śmietanę i przecier pomidorowy,wymieszać.Kapustę oczyścić,wyciąć głąb i ugotować na pół miękko w osolonej wodzie.Pieczarki umyć,pokroić drobno i usmażyć razem z posiekaną cebulą.Przyprawić solą i pieprzem.Tak przygotowane nadzienie nakładać na liście kapusty,zawinąć.Gołąbki przysmażyć na maśle,zalać sosem i dusić pod przykryciem około 40min

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 05.02.2014 20:09
Bardzo fajny pomysł.
IKrakowianka 07.01.2014 11:50
super smaczne
pajbek 31.12.2013 20:09
Dla mnie super :-)
Róża1 20.07.2013 00:17
bardzo smaczne!!!!!!!!!!!!!!
Kasia36 10.05.2013 22:45
Takie inne niż ja jadam, pyszne
Ada-Gaba 20.04.2013 15:17
uwielbiam takie
ONY_za_kare 28.03.2013 09:30
takie jak lubie
w mojej kuchni 12.03.2013 00:45
dobry pomysł na gołąbki bez mięsa
hahanka 12.02.2013 13:43
z pieczarkami jeszcze nie jadłam
Ewelina38 13.01.2013 12:16
już od kilku dni chodzą za mną.... i w tym tygodniu koniecznie muszę zrobić
Iwusia 30.11.2012 23:05
fajne :)
Bernadeta1 24.08.2012 12:08
Uwielbiam gołąbki w każdej postaci
RenataZ-et 28.07.2012 21:19
to coś dla mnie :)
zuzanna_z 25.07.2012 12:37
pyszne gołabki
Bożena13 19.07.2012 23:24
uwielbiam takie ;))
mirosława4 24.06.2012 21:08
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak