Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczone udka z bazylią

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka z kurczaka 4 sztuki
olej 3 łyżki
Sól czosnkowa jodowana Prymat do smaku
kolendra mielona 1/2 łyżeczki
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat 1 łyżka
Bazylia suszona Prymat 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone udka z bazylią

Olej dokładnie wymieszać z bazylią, solą czosnkową, kolendrą i przyprawą do kurczaka. Marynatą natrzeć dobrze mięso i odstawić na 2 godziny do lodówki. Potem mięso przełożyć do naczynia do zapiekania. Piec w 180 stopniach przez ok.80 minut. W połowie pieczenia mięso odwrócić na drugą stronę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 06.11.2013 06:55
smaczna propozycja
Motorek 23.10.2013 09:17
bardzo smaczne
w mojej kuchni 12.02.2013 23:18
moje smaki
Wacław 07.01.2013 09:52
na pewno pyszny obiadek !
Wacław 07.01.2013 09:52
na pewno pyszny obiadek !
Wafelek2601 22.07.2012 10:32
mamy podobne gusty, ja dzisiaj robię, ale w ziołach prowansalskich.
Dorian 13.07.2012 21:35
pycha
Beatris 23.06.2012 20:43
Dobrze przyprawione mięsko.
Weronika_eM 10.06.2012 22:37
pyszne mięsko
Renia1 05.06.2012 12:42
pycha!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak