Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pieczeń wołowa z czosnkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina bez kości 1,5 kg.
sok z cytryny 1 szt.
sól i pieprz
czosnek 1 główka
rozmaryn
olej

Przepis i sposób przygotowania na: pieczeń wołowa z czosnkiem

mięso opłukać skropić sokiem z cytryny 2 ząbki czosnku obrać i utrzeć z solą i pieprzem natrzeć mięso uformować i owiązać nicią odstawić w chłodne miejsce na noc na następny dzień ułożyć na natłuszczonej blasze i piec w temp.200st.ok.godziny po tym czasie obłożyć pieczeń pozostałym czosnkiem posypać rozmarynem wstawić ponownie do piekarnika i piec jeszcze 30min.po wystudzeniu pokroić na plastry.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 22.01.2013 00:40
Uwielbiam pieczoną wołowinę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak