Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czosnkowe kotleciki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka wieprzowa 60 dkg
sól do smaku
pieprz do smaku
czosnek 3 ząbki
cebula 1/2 sztuki
jajko 1 sztuka
olej do smażenia
Bułka tarta klasyczna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Czosnkowe kotleciki

Mięso zmielić. Dodać do niego pokrojoną w drobną kostkę cebulę, wyciśnięty czosnek, jajko, 3 łyżki bułki tartej, sól i pieprz. Wszystko bardzo dokładnie wymieszać. Z mięsnej masy formować małe kotleciki, obtaczać je w bułce tartej. Na patelni rozgrzać olej. Smażyć na nim kotleciki na rumiano z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

teresa18 15.11.2013 18:52
lubię smak czosnku
Bernadeta1 20.07.2013 10:35
smaczne mięsko
karolina1869 03.04.2013 17:38
bardzo dobre
Beata23 30.03.2013 20:35
pyszne danie
w mojej kuchni 20.03.2013 00:59
i do obiadu i do pieczywa lubie
pacpaw 03.02.2013 09:59
takie aromatyczne kotleciki to jest to
Wacław 26.09.2012 08:50
na pewno pyszne
Grazyna0211 08.09.2012 15:18
lubię z czosnkiem
Cukiereczek13 20.07.2012 13:22
z czosnkiem musza byc super ;)
ziutula
ziutula 24.06.2012 22:33
robię podobnie, są pysznie czosnkowe...
dianix 19.06.2012 19:15
uwielbia, ja zowu nie miele mięsa i obtaczam w sosie czosnkowym a pote w bułce
adelajda 15.06.2012 20:06
fajnne
Rafał10 12.06.2012 14:08
uwielbiam takie kotleciki! W Twoim wydaniu muszą być bardzo smaczne :)
Weronika_eM 10.06.2012 22:37
lubię takie
Ada-Gaba 07.06.2012 22:00
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak