Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nalewka brzoskwiniowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 40 dag
brandy 0,7 litra
brzoskwinie 2 kg
wódka 0,7 (40%)

Przepis i sposób przygotowania na: Nalewka brzoskwiniowa

Brzoskwinie umyć, wypestkować, pokroić w ćwiartki. Dodać do owoców jądra wyjęte z potłuczonych pestek, zasypać cukrem i zalać alkoholem. Odstawić na 3-4 miesiące. Od czasu do czasu wstrząsać naczyniem. Nalewkę przefiltrować prze bibułkę filtracyjną i rozlać do ciemnych butelek. Do degustacja nadaje się po pół roku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak