Nalewka brzoskwiniowa

Nalewka brzoskwiniowa

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukier

    40 dag
  • brandy

    0,7 litra
  • brzoskwinie

    2 kg
  • wódka

    0,7 (40%)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Brzoskwinie umyć, wypestkować, pokroić w ćwiartki. Dodać do owoców jądra wyjęte z potłuczonych pestek, zasypać cukrem i zalać alkoholem. Odstawić na 3-4 miesiące. Od czasu do czasu wstrząsać naczyniem. Nalewkę przefiltrować prze bibułkę filtracyjną i rozlać do ciemnych butelek. Do degustacja nadaje się po pół roku.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat