Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rybny rondel

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z dowolnej ryby 3/4 kg.
włoszczyzna
czosnek 3 ząbki
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
mąka 2 łyżki
mleko 1/2 szt.
wino białe wytrawne 1 kieliszek
sól i pieprz
zielenina

Przepis i sposób przygotowania na: rybny rondel

włoszczyznę umyć obrać i pokroić ryby opłukać ułożyć na dnie rondla obłożyć warzywami i czosnkiem zalać przegotowaną i osoloną wodą ok.1,5l.zagotować zmniejszyć ogień i gotować ok.15min.po tym czasie wyjąć ryby a wywar dalej gotować kolejne 20min.przecedzić dodać koncentrat pomidorowy i mąkę wymieszaną z mlekiem i winem oraz przyprawami do smaku,wymieszać i podgrzewać aż zupa zgęstnieje włożyć kawałki ryby i posypać posiekaną zieleniną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 23.12.2013 07:39
smaczny obiadek
caralajna 15.07.2012 00:17
ciekawe :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak