Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kolorowy bananowiec

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier waniliowy
jajko 6
cukier 6 łyżek
mąka tortowa 6 łyżek
mąkaziemniaczana 1 łyżka
masło 20 dag
żółtko jajek 3
galaretka agrestowa 1
cukier puder 1/2 szklanka
białko 3
galaretka wiśniowa 1

Przepis i sposób przygotowania na: Kolorowy bananowiec

Jajka rozdzielić.Białka ubić z cukrem i cukrem waniliowym,połączyć z żółtkami i mąką.Masę wyłożyć do tortownicy ,piec w temperaturze 180 °C ok.35 minut.Banany rozgnieść lub zmiksować.Masło utrzeć z zółtkami, dodając po łyżce masy bananowej. Galaretkę rozpuścić w 1/2 szklanki wody, tężejącą dodać do masy, dobrze wymieszać. Masę wyłożyć na ostudzony biszkopt, wstawić do lodówki. Białka ubić z cukrem. Dodać galaretkę rozpuszczoną 1/2 szklanki wody. Pianę ułożyć na masie. Torcik ozdobić według upodobań.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Megi 06.06.2012 23:16
nice
Megi 06.06.2012 23:16
nice

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak