Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kalarepka w koperkowym winegrecie

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalarepa 2 duże
oliwa 3 łyżki
koper 1 łyżka
sól
pieprz
miód mała łyżeczka
sok z cytryny
ocet jabłkowy

Przepis i sposób przygotowania na: Kalarepka w koperkowym winegrecie

Kalarepę obrać i pokroić w kostkę lub paski - wrzucić na lekko osolony wrzątek i gotować kilka minut - powinna pozostać jędrna.
Odlać na sito i osączyć.
Posiekany koperek zalać sokiem z cytryny, dodać odrobinę octu jabłkowego, miód i olej.
Winegret posolić i doprawić pieprzem.
Sosem polać kalarepkę, dokładnie wymieszać i odstawić do ostygnięcia.
Przed podaniem schłodzić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 14.06.2012 10:55
* Serdecznie zapraszam do skorzystania z moich przepisów :) Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :) *

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak