Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rozeta drożdżowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 3 szkl
mleko 2/3 szkl
masło 1/4 szkl
cukier 3 łyzki
jaja 2 szt
cukier waniliowy 1 szt
dżem 1 słoik

Przepis i sposób przygotowania na: Rozeta drożdżowa

Mąkę przesiać do miski, dodać drożdże, wymieszać. Dodać stopione masło, jaja, cukier waniliowy i mleko. Wyrobić ciasto i pozostawić na pół godz. do wyrosnięcia. Rozwałkować ciasto na placek, posmarować dżemem, zwinąć jak roladę i pokroić w plastry ok. 3 cm. ułożyć kawalki rolady niezbyt ciasno w wysmarowanej tortownicy. Odstawic do wyrośnięcia na 15 min. Piec ok. 45 min. w temp. 180 stopni.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cooleczka 10.01.2013 21:52
nie ma to jak domowa drożdzówka
MAR3STA 05.06.2012 10:48
śliczne i pyszne ciasto
1j1o1l1a1 04.06.2012 20:01
aż chce się ułamać porcję :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak