Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bananowa babka w polewie czekoladowej

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 15 dag
jajko 4 szt
rum 150 ml
mąka pszenna 1,5 szkl
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
cukier puder 15 dag
czekolada gorzka 5 dag
biała czekolada 3-4 kostki
tłuszcz do formy
banan 3 szt
polewa czekoladowa 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Bananowa babka w polewie czekoladowej

Banany obrać ze skórki, rozgnieść widelcem i zalać rumem. Masło utrzeć z cukrem pudrem, cukrem waniliowym, żółtkami na puszystą masę. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i startą czekoladą. Ciągle ucierając dodawać stopniowo mąkę i banany z rumem. Pod koniec delikatnie wmieszać sztywno ubitą pianę z białek. Ciasto wyłożyć do posmarowanej tłuszczem formy, włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 180 stopni około 30 minut. Upieczone ciasto wyjąć z formy, ostudzić, oblać polewą czekoladową, ozdobić rozpuszczoną białą czekoladą

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adam/ZUB3R 14.01.2014 21:37
wygląda smacznie
misia53 29.06.2013 23:05
bardzo ciekawie wygląda
Iwusia 21.10.2012 21:00
smaczne ciacho
Bernadeta1 11.09.2012 01:10
smaczne
manaika 04.08.2012 20:30
super
KasiaK90 03.08.2012 10:50
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak