Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyki boczkowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bekon 16 cienkie
pomidory koktajlowe (czerwone) 8
szałwia kilka
pieprz
ziemniaki młode

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki boczkowe

Ziemniaki dobrze umyć, ugotować w lekko osolonej wodzie, po ostudzeniu obrać. Każdy ziemniak owinąć w plaster boczku, pomidorki przekroić na pół. Ziemniaki i pomidory nadziewać na szpadki, przetykać listkami szałwi, oprószyć pieprzem. Szaszłyki smażyć na patelni lub upiec na grillu. Podawać z sosami majonezowymi lub jogurtowymi.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak