Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet z indyka z cebulką

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z indyka 1/2 kg
cebula 2
oliwa 4 szt
Kucharek przyprawa do potraw 1/4 łyżeczki
Czosnek suszony Prymat 1/4 łyżeczki
pieprz szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Filet z indyka z cebulką

Fileta myjemy i osuszamy. Osuszonego fileta kroimy na małe kawałki. Olej mieszamy z kucharkiem, pieprzem i czosnkiem. Pokrojone mięso dokładnie mieszamy z przygotowaną marynatą i odstawiamy na 15 min. W tym czasie obieramy cebulkę kroimy i rumienimy na patelni z 1 łyżką oliwy i doprawiamy do smaku. Przygotowane mięso dajemy na rozgrzaną patelnie i pieczemy ok. 10 min. od czasu do czasu mieszając. Upieczone mięso łączymy z cebulką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 24.12.2013 09:11
smaczne mięsko
Grazyna0211 07.05.2013 12:27
zapowiada się pyszny obiad
Łukasz15 04.01.2013 18:44
Super
RenataZ-et 27.12.2012 22:11
super
adam1f 12.09.2012 23:34
dobry
IZABELA29 26.08.2012 09:37
bardzo dobre mięsko
ben-ka 26.08.2012 09:10
pyszny indyczek.
Anna138 17.08.2012 11:15
świetny przepis
zuzanna_z 20.07.2012 13:04
wygląda pysznie
Wafelek2601 13.07.2012 08:16
Super
Rafał10 07.06.2012 12:05
UWIELBIAM !! Takie zwykłe a takie pyszne !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak