Przepis i sposób przygotowania na: Makaron wstążki ze szpinakiem i migdałami
Kroki postępowania
Makaron przełożyć na talerze ,posypać świeżo zmielonym pieprzem i prażonymi płatkami migdałowymi.
makaron wstążki | 200 gram |
szpinak mrożony lub świeży | 150 gram |
mleko | 2-3 łyżki |
masło | 1 łyżka |
czosnek | 1-2 ząbki |
papryczka chilli | mały kawałek |
płatki migdałowe | 50 gram |
sól do smaku | |
pieprz do smaku | |
ser żółty | 50-80 (łatwotopliwy) |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: