Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron wstążki ze szpinakiem i migdałami

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron wstążki 200 gram
szpinak mrożony lub świeży 150 gram
mleko 2-3 łyżki
masło 1 łyżka
czosnek 1-2 ząbki
papryczka chilli mały kawałek
płatki migdałowe 50 gram
sól do smaku
pieprz do smaku
ser żółty 50-80 (łatwotopliwy)

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron wstążki ze szpinakiem i migdałami

Kroki postępowania

1
Na głębokiej patelni rozgrzać masło z czosnkiem i papryczką . Dodać rozmrożony szpinak, posolić i dusić ok.5 min.
Krok 1 - Makaron wstążki ze szpinakiem i migdałami foto
2
Dodać pokrojony ser, mleko i gotować na małym ogniu . Ser powinien się w tym czasie rozpuścić.
Krok 2 - Makaron wstążki ze szpinakiem i migdałami foto
3
Makaron ugotować w/g przepisu na opakowaniu, przecedzić i dodać do sosu serowo-szpinakowego , delikatnie wymieszać.
Krok 3 - Makaron wstążki ze szpinakiem i migdałami foto
4
Na suchej patelni podpiec lekko płatki migdałowe.
Makaron przełożyć na talerze ,posypać świeżo zmielonym pieprzem i prażonymi płatkami migdałowymi.
Krok 4 - Makaron wstążki ze szpinakiem i migdałami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dwa pokoje z kuchnią 05.06.2012 08:56
fajne połączenie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak